Karlovačko zadobarje

1.Tura: Planinarska kuća „Ivanova hiža“ u Priselcima (zaselak Smukavići), 9:00, Zadobarje, Skupica, 13:00 i natrag u 17:30.

2.Opis izleta: Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 57. od 08.08.2016. godine i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na južnom parkiralištu „ZV“, od kuda smo se prevezli osobnim automobilom preko Karlovca i Mahičnog do Planinarske kuće „Ivanova hiža“ u Priselcima (zaselak Smukavići) i od  kuda se uputismo po planinarski prema itineraru.

3.Cilj izleta: upoznavanje Karlovačkog zadobarja, boravak u prirodi, susret s planinarskim prijateljima, uz neizostavno dobro raspoloženje svih sudionika. Ugodno proveden dan, iako i pomalo naporan, a s obzirom na dužinu trase i izloženost suncu.

4.Meteorološki uvjeti: vedar i sunčan dan s malo vjetra, malo vruće, ali se izdržalo, uvjeti za planinarenje jako dobri.

5.Skupina: kondicijski heterogena, ali se je tijekom pohoda prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika. Koherentnost skupine postignuta.

6.Boravak u planinarskim objektima: na trasi ture ima Planinarska kuća „Ivanova hiža“ u Priselcima, koja je bila zatvorena.

7.Sudionici izleta: Željko, Mira, Ana, Nera, Jasminka, Vesna,  Ivan, Mladen i Jure,

8.Efektivnog hoda: oko 7:00 sati,

9.Pređeno: 22,50 kilometara,

10.Provedeno ukupno na turi: 8:30 sati,

11.Odmaranje: 90 minuta,

12.Vodič:Željko Jurinjak,

13.Fotografije: Željko Jurinjak i Mladen Vučković.