Medvednica

Tura: Markuševačka Trnava 9:15 – Gorsko zrcalo – Planinarsko sklonište Hornjak 12:00 – Hunjka 12:15 – 13:00 – Gornji Mrzljak – Njivice – Bikčevićeva staza – Gračansko Dolje 15:00

Danas je u skladu s planom izleta i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na autobusnom terminalu ZET-a Dubrava, pa dalje autobusom broj 205 (linija Dubrava-Markuševec-Bidrovec) u 8:55 do Markuševečke Trnave kućni broj 84 ili za orijentaciju šesta autobusna postaja od postaje Trg Svetog Šimuna u Markuševcu. Dalje nastavismo na noge asfaltnom pa makadamskom cestom, gdje je napuštamo  i od kuda naša staza nastavlja po markiranoj stazi broj 23.

Na stazi dolazimo do raspela, gdje se danas  na dan Svih Svetih  prisjećamo svih članica i članova Društva, koji više nisu među nama. S posebnim poštovanjem prisjećamo se svih poginulih, smrtno stradalih i preminulih hrvatskih branitelja, koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote i zdravlje za slobodu Republike Hrvatske, te   u znak prije izrečenog zapalismo svijeću i posvetismo im ovaj današnji izlet na Hunjku.

Meteorološki (u potpunosti vedro, sunčano,bez vjetra, vidici dobri, jesenje boje listova bjelogorice su bile posebne i posvuda oko nas) uvjeti za planinarenje jako dobri, a skupina kondicijski različita, ali se je skupina prilagodila i uskladila s mogućnostima pojedinih.

Sudionici izleta:Želko, Marjana,Nera, Srnka, Vilhelm,Mladen  i Jure.

Efektivnog hoda 4:45 sati. Pređeno 16,00 km. Provedeno ukupno na turi 5:45 sati.

Ukupno (5) odmaranja ili 45 minuta.

Vodič: Željko Jurinjak ; Fotografije: Željko Jurinjak