Medvednica

Tura: Gornji  Stenjevec (Dubravica) 8:50 – Špilja Veternica 9:25 – Planinarski dom Glavica 9:50 – Ponikve 10:25 – Jambrišakovo vrelo – Vrapčansko sedlo – Drvena klupa 11:30 – Grajfova kopanja 12:30 – Njemački put – Pongračeva lugarnica – Planinarski dom Risnjak 13:15 – 14:30 Mikulići (Talani) 15:50.

Danas je u skladu s planom izleta Društva i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na autobusnom terminalu ZET-a Črnomerec, pa dalje autobusom broj 124, s polaskom u  8:30 i dolaskom u Gornji Stenjevec (Dubravica) 8:46 sati, gdje nas je čekalo još deset sudionika. Danas se je na izlet odazvalo  ukupno petnaestero planinarki i planinara, a što je najveća nagrada i zahvala svakom vodiču i organizatoru izleta u svakom Društvu, a meni je osobno ovaj odličan odaziv posebno znači, osvrćući se na svoj dolazak i angažman u Društvu od 27.01.1982. godine do danas.

Meteorološki (u potpunosti vedro, sunčano,bez vjetra, vidici dobri, jesenje boje listova bjelogorice su bile posebne i posvuda oko nas, a najviše pod nogama na stazi) uvjeti za planinarenje jako dobri, a skupina kondicijski različita, ali se je skupina prilagodila i uskladila s mogućnostima pojedinih sudionika.

Izlet je po svim elementima i značajkama bio jako pogodan za planinare početnike i šteta što se potencijalni interesenti nisu usudili odazvati, jer  smo se bili podijelili u tri manje skupine.

Uočili smo povećan broj posjetitelja Medvednici danas, jedan uzrok je izvrsno vrijeme koje je rijetko tako dobro u mjesecu studenom , a drugi je razlog dan glasovanja za zastupnike u Hrvatskom Saboru, pa su građani ostali doma radi glasovanja, a nakon toga su skoknuli na Medvednicu.

Sudionici izleta:Vilhelm, Ivan, Jelena, Mira, Ankica ,Vera, Ana, Željka, Nera,Jasminka Srnka, Željko,Darko, Luka  i Jure.

Efektivnog hoda 4:35 sati. Pređeno 17,00 km. Provedeno ukupno na turi 7:00 sati.

Ukupno (6) odmaranja ili 2:25 minuta.

Vodič: Jure Bušljeta; Fotografije: Srnka Landher, Darko Mihelj i Jure Bušljeta