Medvednica

Tura: Gračani 9:15 (tramvajska postaja Gračani) – Iz Gračana na raskrižju planinarskih staza broj 55 i 57, upućujemo se stazom broj 57 – Jelačić plac – Snopljak – Brestovac 11:30 – odmor, druženje i mao slavlje – 12:15 – povratak stazom broj 55 ili Liječnički put – Gračani 14:45 (tramnvajska postaja Gračani).

Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 15 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na Mihaljevcu gdje se je okupilo 14 sudionika. Meteorološki (pretežito vedro, sunčano,bez vjetra, vidici daleko na obzorju, gdje smo i stijenu Kleka vidjeli, prekrasan zimski ugođaj) uvjeti za planinarenje jako dobri i prvi kontakti sa prvim snijegom u ovoj sezoni. Skupina kondicijski heterogena, ali se je tijekom hodnje prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika.

Na Brestovcu u dolasku ne zatječemo  baš nikoga, pa ni gospođu Anu i gospodina Zvonka Đurek, koji ovdje borave i koriste dio pomoćnog objekta bolnice, ali na našu radost ipak su stigli nešto poslije 12 sati, gdje nam između ostalog rekoše, da ovdje dolaze i borave od 1983.godine.

Želim napomenuti da Liječnički put stvarno „liječnički“ i da ga preporučamo za korištenje težišno za uspon, a rjeđe za silazak, odnosno spust.

Sudionici izleta:Želko, Mira,Ela, Vera,Nera,Jasminaka, Morana,Ivan,Mladen,Željko, Željko,Ante,Gordan  i Jure.

Efektivnog hoda 4:15 sati. Pređeno 10,00 km. Provedeno ukupno na turi 5:30 sati.

Odmaranja na hodnji  po željama sudionika ili ukupno 75 minuta.

Vodič:Željko Jurinjak; Fotografije: Željko Jurinjak.