Medvednica

1. Tura: Gornja Stubica (željeznička postaja) 9:30 – Gupčeva lipa – Sveti Fabijan – Haramusteki – Ročićeva sjenokoša – Kapelica Hrvatskih mučenika – Planinarski dom Lipa 12:00 (pauza po dogovoru sudionika) 13:40 – Mačkov kamen – Čučerje (Hukmani, Jakopovići) 14:35,

Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 20 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika u  7:45 sati u holu za kupnju karata na Glavnom kolodvoru u Zagrebu, a za polazak vlaka u Gornju Stubicu u 8:01,sa 5.perona, 1.kolosijeka, tako da su došli ili su mogli doći na svoje oni koji se već dugo nisu vozili  na planinarski izlet „cugom“.

Meteorološki (ugodno sunčano, bez vjetra, vidici daleko na obzorju, prekrasan jesensko/zimski ugođaj) uvjeti za planinarenje jako dobri. Skupina kondicijski homogena.

Boravak  na osunčanim klupama pored  Planinarskog doma „Lipa“, protekao je u ugodnom druženju i dogovoru između ostalog o tijeku  priprema već tradicionalnog  dočeka Nove godine na Medvednici, te tko bi mogao biti za vrijeme dočeka za susjednim stolovima.

Sudionici izleta: Želko, Ivan, Mira ,Vera, Ana,Željko, Gordan i Jure.

Efektivnog hoda 3:30 sati. Pređeno 14,00 km. Provedeno ukupno na turi 5:00 sati.

Odmaranja na turi 1:30 sati.

Vodič:Željko Jurinjak Fotografije: Željko Jurinjak

P.S.

Danas smo „napali“  Lipu iz dva pravca, ito nas trojica iz Gornje Stubice i njih petero iz Čučerja, s tim da smo mi iz Gornje Stubice bili oko 5 minuta prije na cilju.