Medvednica

24.Rusov pohod

Tura: Parkiralište kod potoka Bliznec-Odmorište na Njivicama-Dom na Hunjki-Sljeme vrh-Planinarski dom „Ivan Pačkovski“- Planinarski dom „Runolist“

Opis izleta: Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 37 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika  na početku Bikčevićeve staze, odnosno na polaznoj točki pohoda u 8:00, okupilo se nas petorica u želji da sudjelujemo  u 24.Rusovom pohodu u organizaciji Planinarskog društva „Ericsson Nikola Tesla“ i od  kuda se uputismo prema planinarskom domu Hunjka i dalje po trasi pohoda.

Zanimljivosti:Dana16. travnja 2016. godine održan se 24. pohod na Medvednicu. Pohod se održava od 1993.godine pod nazivom Tragom 1. izleta PD „Nikola Tesla“, a od 2003. godine pohod se održava pod nazivom Rusov pohod odnosno preimenovan je po nadimku inicijatora i pokretača pohoda Antuna Željka Matišina-Rusa koji je preminuo u kolovozu 2002. godine. Planinarsko društvo  „Ericsson Nikola Tesla“ je dobro organizirao pohod i sve je bilo na zavidnoj razini, a posebno je iskazano gostoprimstvo članica i članova na svim točkama pohoda.

Cilj izleta: boravak na proljetnom sunčanom i  svježem zraku i u iznimno dobrom raspoloženju svih sudionika. Ugodno proveden dan u planinarskom druženju. Cjelokupna trasa pohoda je pređena za oko 4:30 sati laganog hoda. Na cilju pohoda u planinarskom domu Runolist organizirana je planinarska zabava uz živu glazbu,  tako da su pojedini sudionici i zaplesali.

Meteorološki uvjeti: izuzetno dobri po svi elementima, za poželjeti.

Skupina: kondicijski heterogena, ali se je tijekom hodnje prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika. Koherentnost skupine, odnosno sudionika na zavidnoj razini!

Boravak u planinarskim objektima: u Planinarskom domu Puntijarka i Runilist  bio je ugodan boravak, a osoblje uslužno i ljubazno.

Sudionici izleta:Želko,Damir,Ante,Josip i Jure,

Efektivnog hoda: oko 4:30 sati,

Pređeno: 18 kilometara,

Provedeno ukupno na turi: 7:00 sati,

Odmaranje: 150 minuta,

Vodič:Željko Jurinjak,

Fotografije: Željko Jurinjak