Medvednica

Tura: Vidovec (Osnovna Škola)-Komušari-Čingiri-Vitelnica-Vitelnički zdenac-Križni hrast- Planinarska kuća „Gorščica“-Velika Črešnja-Planinarski dom „Hunjka“-Danjka-Planinarski dom „Ivana Pačkovskog“-Njivice-Baćunsko sedlo-Gračansko Dolje.

Opis izleta: Danas  u zakazano vrijeme u skladu sa itinerarom 39 i dogovorom na članskom sastanku okupili smo se na autobusnom terminalu  ZET-a u Dubrava i s polaskom autobusa ZET-a, broj 208(Dubrava-Vidovec),u 9:00  sati i s dolaskom u Vidovec-škola 9:22:20 sati i dalje po itineraru.

Cilj izleta: boravak na proljetnom svježem zraku i u iznimno dobrom raspoloženju svih sudionika. Uglavnom, ugodno proveden dan, mir, tišina, čisti zrak i planinarsko druženje.

Meteorološki uvjeti:Oblačno bez kiše, a u vršnom dijelu Medvednice i po koja pahuljica snijega.             

Skupina: kondicijski heterogena, ali se je tijekom hodnje prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika. Koherentnost skupine, odnosno sudionika na zavidnoj razini, tako da smo odlukom vođe izleta turu i produžili!

Boravak u planinarskim objektima: u Planinarskoj kući na „Gorščici“, Planinarskom domu „Hunjka“ i Planinarskom domu „Ivana Pačkovskog“ na Puntijarki  bio je  ugodan boravak, a osoblje uslužno i ljubazno.

Sudionici izleta:Željko,Nera,Jasminka i Ante,

Efektivnog hoda: oko 5:30 sati,

Pređeno: 18,90 kilometara,

Provedeno ukupno na turi: 7:00 sati,

Odmaranje: 90 minuta,

Vodič:Željko Jurinjak,

Fotografije: Željko Jurinjak