Medvednica

Tura: Gračansko Dolje (okretište tramvaja broj 15) 9:00 – stazom broj 17 – Leustekovim putom ili staza broj 14 – Stara Lugarnica – Činovnička livada – Činovničko sedlo – stazom broj 1 – Sljeme (1033m n/m) 11:30 (pauza po želji sudionika) 13:30 – Povratak Stazom broj 26 – Činovnička livada – Stara Lugarnica – Leustekov put – Gračansko Dolje 15:30,

Opis izleta: Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 40 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika  u 9:00 sati na Gračanskom Dolju i dalje prema navedenom i objavljenom itineraru.

Zanimljivosti: Pratio sam tijekom tjedna prognoze vremena na  www.yr.no i www.accuweather.com, ova potonja je bila  sve dane manje optimistična kao i inače, ali su se na današnji dan zamijenile. Tako da i dalje vrijedi ona poznata „Ako čekaš idealno vrijeme, opremu, kondiciju i društvo, nikada nećeš otići u planinu“.

Cilj izleta: boravak na svježem zraku i u dobrom raspoloženju svih sudionika, te je tako ugodno proveden još jedan dan u planinarskom druženju i u pošalicama.

Šteta ako je nekoga od današnjeg izleta odvratila vremenska prognoza.

Meteorološki uvjeti: lagana kišica koja je pomalo  „cmizdrila“, magla ili oblaci u vršnom dijelu s dosta vlage u zraku, kišobrani su bili potrebni ali težišno pri povratku i pri samom završetku današnjeg izleta.

Skupina: kondicijski heterogena,kao i uvijek nekome ide boje uspon a nekome silazak, ali se je tijekom hodnje prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika. Koherentnost skupine, odnosno sudionika na zavidnoj razini!

Boravak u planinarskim objektima: odmor u Buffet-u „Vidikovac-Sljeme“, a koji se nalazi na samom vrhu Medvednice (1033 m n/m) bio je ugodan.

Sudionici izleta:Nera, Jasminka, Srnka i Jure,

Efektivnog hoda: 4:15 sati.

Pređeno: 15,00 kilometara,

Provedeno ukupno na turi: 6:15 sati.

Odmaranje: 120 minuta,

Vodič:Jure Bušljeta;

Fotografije: Srnka Landher