Medvednica

Tura: Markuševec – Ruševski breg – Pl. k. Stara Hunjka – Pl. d. Ivan Pačkovski – Njivice – Mrzljak – Markuševec

Danas u 8:55, na polaznoj autobusnoj postaji linije 205 (Dubrava-Markuševec) u Dubravi i u 9:15 pored crkve Svetog Šimuna i Jude Tadeja u Markuševcu, okupilo se nas ukupno sedmero (Želko, Maja, Željko, Ante, Željko, Gordan i Jure) članica i članova Društva, mala skupina ali odabrana s željom da provedemo i ovaj zimski dan na višoj nadmorskoj visini od npr. domicilne (115,20 m) u druženju i nismo se pokajali. S obzorom na činjenici, a nakon napuštanja Markuševca naišli smo na snježni („Ne pada snijeg da bi prekrio brijeg, nego da otkrije tragove“) pokrivač i na njemu samo dva ljuska traga ispred nas, i to dvojice lovaca koji su pošli prihraniti divljač sa kukuruzima u klipu i nitko više, očito su drugi planinari izabrali bliže pristupe na željeni cilj.

Svi sudionici u dobrom raspoloženju, čavrljajući i u usponu po snijegu (30 cm), preko Ruševskog brega, pored Danjke, pa u Pl.k.Stara Hunjka (11:15) gdje smo malo zasjeli, a nakon toga do Planinarskog doma „Ivan Pačkovski“ i tu smo malo „zasjeli“ i nakon toga povratak Bikčevićevom stazom do Njivica i onda lijevo na stazu broj „20“, koju ubrzo napuštamo, te dalje makadamskom cestom uz Markuševečki potok, koji je u punoj nabujalosti u Mrzljak i Markuševec.

P. S.
Pitam na „Hunjki“ nositelja ugostiteljske djelatnosti za „Knjigu dojmova“, sa čuđenjem mi kaže, da to oni nemaju, tako je to s nama planinarima iz 80-tik godina 20-og stoljeća?

Ukupno efektivnog hoda oko 5:00 sati.
Vodič: Željko Jurinjak; Fotografije: Željo Jurinjak