Medvednica

Tura: Gračani (tramvajska postaja Gračani ili predzadnja postaja), pristup na HPD-ov put, Raspelo, Brestovac, HPD-ov put, Žensko sedlo, Planinarski dom „Grafičar“ (odmor po želji sudionika), Planinarski dom „Risnjak“, Gornja Kustošija,

Opis izleta: Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 47 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na Mihaljevcu, gdje se je okupilo dvoje hrabrih sudionika, dok je ostale najvjerojatnije obeshrabrilo kišno vrijeme ili neke druge neizostavne obveze. S obzirom da je bio mali broj sudionika, vodič je jednim dijelom izmijenio trasu ture, a težišno u povratku.

Cilj izleta:odlazak u planinu/goru i družiti sa dragim osobama i sa samom planinom i bez obzira na lošu vremensku prognozu i na najavu kiše……..

 “A planina, planina me stavi na mjesto, tu nađem mir i osjećam se kod kuće. U planini sam samo mali čovjek koji je tu samo jedan tren u vječnosti. I svjestan sam da nisam bitan, bar ne onoliko koliko si svi volimo umišljati.”

Meteorološki uvjeti:oblačno i sa povremenom kišom,

Boravak u planinarskim objektima: u Planinarskom domu „Grafičar“,

Sudionici izleta: Željko i Srnka,

Efektivnog hoda: 6:00 sati,

Pređeno: 18,00 kilometara,

Provedeno ukupno na turi: 7:00 sati.

Odmaranje: 60 minuta,

Vodiči:Željko Jurinjak,

Fotografije: Srnka Landher i Željko Jurinjak