Medvednica

Tura: Gornji  Stenjevec (Dubravica – okretište ) 8:00, Špilja Veternica, Planinarski dom Glavica,(pauza) Ponikve, Jambrišakovo vrelo, (pauza) , Vrapčansko sedlo, Grajfova kopanja, (pauza), Bistransko sedlo, (pauza ), Planinarski dom „Grafičar“, (pauza), Žensko sedlo, Sljeme vrh (1032 m n/m),(pauza), Kapelica Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata, Planinarski  dom „Ivana Pačkovskog“ na Puntijarki, 13:15 (pauza po želji sudionika ) 15:00, Bikčevićevom stazom do parkirališta uz potok Bliznec 16:40, i do Gračanskog Dolja u 17:00 sati.

Opis izleta:Danas je u skladu s itinerarom broj 56. od 18.07.2016.godine, održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na autobusnom terminalu ZET-a Črnomerec,  i dalje u 7:40  autobusom broj 124. u Gornji Stenjevec. (Dubravica). Uputismo se pored špilje Veternica, pored doma Glavica i preko Ponikvi do Jambrišakovog vrela. Dalje se hodalo  „alejom“ okruženom stablima  visokih bukava  i grabova, koje svojim krošnjama čine sjenu i hladovinu  cijelo trasom do samog vrha Medvednice. Treba naglasiti da je ovo jedna od najljepših i najugodnijih staza za pristup na vrh Medvednice, ali se rijetko koristi zbog svoje dužine, tak da se planinari jako rijetko susreću na opisanoj trasi, a tako jer bilo i danas, koju naše Društvo  rado koristi, ito u nekoliko navrata godišnje. Neka svatko požali tko se nije odlučio i bilo kojih razloga i nije sudjelovao na ovom izletu,  jer je ako ništa bilo temperaturno ugodnije na Medvednici, nego u Gradu. I da naglasim „svakom organizatoru i vođi izleta je najveća zahvala, nagrada  i radost, odazivanje sudionika na sam izlet.“

Cilj izleta: boravak članica i članova Društva na dragoj nam Medvednici, testiranje kondicijske spreme za predstojeće izlete i popravak iste. Dan koji je potrošio nas, ali i mi njega, na najbolji način.

Meteorološki uvjeti: vedro i sunčano, uz puhanje blagog sjevernog povjetarca koji nas je hladio,  tako da nismo osjetili današnju Zagrebačku žegu,  uvjeti za planinarenje izvrsni,

Skupina: mala, ali odabrana!

Boravak u planinarskim objektima: na trasi hodnje je više planinarskih domova ali se boravilo samo u Planinarskom domu „Ivana Pačkovskog“ na Puntijarki, gdje smo se zadržali 1:45, a na komu je uobičajena frekvencija posjetitelja i dobra usluga opskrbnog osoblja.

Sudionici izleta: Jure, Jasminka, Ana, Vesna i Franjo,

Efektivnog hoda: 6:45 sati.

Pređeno: 23,00 kilometara,

Provedeno ukupno na turi: 9:00 sati,

Odmaranje: 2:15,

Vodič:Jure Bušljeta,

Fotografije: Jasminka Papić, sa džepnog telefona