Medvednica – Gorščica

Tura: Bidrovec – Planinarska staza br. 25 – Vitelnički zdenac – Planinarski dom „Gorščica“ – Planinarska staza br. 24 – Bidrovec

Opis izleta: Danas smo održali još jedan u nizu izleta na Medvednicu. Na parkiralištu terminala u Dubravi okupili smo se u 09:00 sati te smo dalje nastavili automobilima do Bidrovca. U 09:25 sati smo započeli uspon na Gorščicu. Na izletu nas je bilo dvanaestero plus mali bichon maltezer Ben. Iako smo još uvijek kalendarski u zimi, vrijeme je bilo pravo proljetno sa dosta visokom temperaturom za ovaj dio godine, oblačno sa sunčanim razdobljima, ali i idealno za planinarenje.

Automobile smo parkirali na grebenu iznad okretišta autobusa i retencije u Bidrovcu. Dalje smo nastavili na Planinarsku stazu br. 25 te po njoj do Vitelničkog zdenca i dalje do Gorščice. Staza je dobro markirana i laka za orijentaciju. Pri usponu nije bilo previše blata. Do planinarskog doma smo došli za 1:50 sati hoda.

Nakon duže pauze za ručak i planinarskog druženja na Planinarskom domu „Gorščica“, silazak smo započeli u 12:15 sati. Za silazak smo se odlučili ići po Planinarskoj stazi br. 24 koja je bila dosta blatnjava s obzirom da je ovaj dio Medvednice jedan od najposjećenijih. Staza je također dosta dobro markirana i ide uz potok Bidrovec te smo uživali u zvucima vode koje je dosta bilo, a upotpunila je planinarski ugođaj. Do automobila smo se spustili za 1:50 sati hoda.

Sudionici izleta: Ivan, Mira, Željko, Vera, Ana, Željka, Ankica, Dragica, Darko, Gordan, Vučko i Luka.

Efektivnog hoda: 3:40 sati.

Provedeno ukupno na turi: 4:40 sati.

Odmaranje: 60 minuta.

Vodič: Luka Mihelj

Fotografije: Luka Mihelj, Dragica Zemljić, Darko Mihelj i Mladen Vučković