Medvednica – Lipa

Tura: Gornje Čučerje – Planinarska staza br. 53 – Planinarska staza br. 1 – Planinarski dom „Lipa – Rog“ –  Planinarska staza br. 1 – Planinarska staza br. 30 – Čučerje

Opis izleta: Danas smo održali izlet na Medvednicu. Uspješno smo se popeli na Lipu – Rog. Vrijeme je bilo iznimno oblačno, ali vrlo ugodno za hodanje. Usprkos oblacima sa razgledne piramide na Lipi u daljini smo vidjeli Ivanščicu, Strahinjščicu, Sljeme i Zagreb. Na izletu nas je bilo dvadeset i jedan, a za red i disciplinu su bili zaduženi Bono i Ben.

U 08:15 sati smo se okupili na terminalu u Dubravi te smo autobusom nastavili do Gornjeg Čučerja. Hodanje smo započeli u 08:45 sati po Planinarskoj stazi br. 53 koja u početku prati potok uz koji smo uživali u prekrasnim visibabama i jaglacima. Na Lipu stižemo za 2:00 sata hoda.

U podnožju Lipe nam se pridružila druga ekipa koja je krenula od Lovačkog doma Vepar tako da smo na Lipi napravili popriličnu gužvu. U lijepom i veselom društvu napravili smo dužu pauzu za ručak, a nekolicina nas se popela i na razglednu piramidu s koje smo usprkos oblacima uživali u vidicima.

Silazak smo započeli u 11:40 sati, Planinarskom stazom br. 1 te dalje Planinarskom stazom br. 30 natrag do crkve u Čučerju. Blata je bilo malo tako da smo i ovoga puta doma došli relativno čisti. Za silazak nam je trebalo 2:00 sata hoda.

Efektivnog hoda: 4:00 sata.

Prijeđeno: 10 km

Provedeno ukupno na turi: 5:00 sati.

Odmaranje: 60 minuta.

Vodič: Luka Mihelj

Fotografije: Luka Mihelj