Samoborsko gorje

Tura: Šoićeva kuća 9:10 – Lipovac grad – Raspelo – Stražnik – Velika vrata – Planinarski dom Žitnica 12:00 (pauza) 13:10 – Japetić vrh (pramida) 871m – Katin krč – Šoićeva kuća 14:50.

Danas je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 13 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika kod Šoićeve kuće gdje se je okupilo 15 sudionika. Meteorološki (pretežito vedro, sunčano,bez vjetra, vidici suženi na obzorju) uvjeti za planinarenje jako dobri. Skupina kondicijski i iskustveno heterogena, ali se je tijekom hodnje prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika.

Na trasi hodnje smo susretali poveći („Sve se diže u gore“) broj posjetitelja/planinara Samoborskom gorju, a i lovaca koji su imali lov u tijeku u reviru Stražnik i koji su nas počastili rakijom i vinom na Velikim vratima.

Na planinarskom  domu Žitnica uobičajeno  povećana frekvencija posjetitelja, odnosno razonodičara/hobista svih vrsta.

Posebno nas raduje kao (jedno od 57 planinarskih društva u gradu Zagrebu) Društvo, što na našim izletima sudjeluju i članice i članovi iz drugih planinarskih društava i sudionici koji su početnici u planinarstvu, a potencijalni članovi i članice našeg Društva.

Sudionici izleta:Želko, Ankica,Željka ,Nera, Mirjana, Maja,Mladen, Darko,Željko, Ante,Stanko Gordan, Luka,Dorijan  i Jure.

Efektivnog hoda 4:40 sati. Pređeno 11,50 km. Provedeno ukupno na turi 5:40 sati.

Ukupno (6) odmaranja ili 1:20 minuta.

Vodič: Željko Jurinjak; Fotografije: Željko Jurinjak.