Samoborsko gorje

Tura: Šoićeva kuća 9:15-Gostinjac sv. Bernard 11:00(pauza)11:15-Dragonoš-Katin krč-Planinarski dom Žitnica13:00(pauza)13:45–Katin krč-Šoićeva kuća 15:30.

Opis izleta: Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 31 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika kod Šoićeve kuće, gdje se je okupilo 10 sudionika i od  kuda se uputismo prema Gostinjcu  sv. Bernard, Žitnici i natrag na Šoićevu kuću.

Cilj izleta: boravak na svježem zraku  posjeta Samoborskom gorju, bez obzira na relativno lošu vremensku prognozu i loše vidike.

Meteorološki uvjeti: pretežito oblačno, s vjetrom na pojedinim dijelovima trase, na rubu padanja kiše poslije 14:00 sati, uvjeti za planinarenje  dobri, blatnjave staze su malo otežavale hod na pojedinim dijelovima trase, težišno od Katinog krča prema Šoićevoj kući  gdje je bilo nedavnog izvlačenje trupaca.

Skupina: kondicijski i iskustveno heterogena, ali se je tijekom hodnje prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika.

Posebno nas raduje kao (jedno od 55 planinarskih društva u gradu Zagrebu) Društvo, što na našim izletima sudjeluju i članice i članovi iz drugih planinarskih društava, pa  i sudionici koji su početnici u planinarstvu, a potencijalni članovi i članice našeg Društva.

Boravak u planinarskom objektu: na planinarskom  domu Žitnica uobičajeno  povećana frekvencija posjetitelja, tako da se je  tražilo mjesto više u blagovaonici doma, ali srećom uočili su nas prijatelji  Vihoraši, pa nam ustupiše dio svoga komoditeta, ali su neki iz skupine izabrali rađe „friški“ zrak izvan doma.

Sudionici izleta:Želko,Nera,Jasminka, Mirjana, Srnka, Mladen,Željko, Ante,Gordan, i Jure i susretosmo kod Katinog  krča Ankicu , Željku i Darka, kako se vraćaju sa Žitnice.

Efektivnog hoda: oko 5:00 sati. Pređeno 16,00 km. Provedeno ukupno na turi 6:15 sati.

odmaranja 75 minuta.

Vodič:Željko Jurinjak,

Fotografije: Željko Jurinjak, Srnka Landher i Mladen Vučković