Samoborsko gorje

Tura: Gornje Rude, Bukovje Podvrško, Prekrižje Plešivičko, Rancerje, Preseka, Oštrc, Ptičji brijeg, Braslovje (Crkva Presvetog Trojstva-proštenje), Rude.

Opis izleta: Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 43 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na južnom parkirališta Zagrebačkog Velesajma, od kuda smo se uputili osobnim automobilima, preko Samobora u Rude i dalje hodnojm prema itineraru.

Cilj izleta: boravak članica i članova Društva u prekrasnom Samoborskom gorju i  na svježem planinskom  zraku, a u neizostavno dobrom raspoloženju svih sudionika, te je tako ugodno proveden još jedan ugodan dan u planinarskom druženju i u pošalicama.

Meteorološki uvjeti: odlični, prekrasan sunčani dan, sušta suprotnost u odnosu na proteklu nedjelju.

Skupina: kondicijski heterogena, ali se je tijekom hodnje prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika. Koherentnost skupine, odnosno sudionika na zavidnoj razini!

Boravak u planinarskim objektima: na trasi hodnje je Planinarski dom Željezničar, gdje smo se zadržali oko dva sata, a na komu je uobičajena frekvencija posjetitelja i dobra usluga opskrbnog osoblja.

Sudionici izleta:Željko,Ivan,Mira,Ana,Nera,Jasminka,Srnka i Jure,

Efektivnog hoda: 4:00sata.

Pređeno: 12,00 kilometara,

Provedeno ukupno na turi: 6:00 sati,

Odmaranje: 120 minuta,

Vodič:Željko Jurinjak,

Fotografije: Srnka Landher i Željko Jurinjak.