Hrvatsko zagorje

Hrašćinsko Humlje i južne padine Ivanščice, Lujčekova hiža

Jednodnevni planinarski izlet u nedjelju, 22.studenoga 2015.godine
na Hrašćinsko Humlje i Lujčekovu hižu

gorje

Pogled prema jugu sa piramide na Šijanu (Hrašćinsko Humlje)

1.Opis izleta: Hrašćinsko Humlje je dio Hrvatskog zagorja u blizini željezničke stanice Hrašćina-Trgovišće. Od središta mjesta posjećujemo vrh Šijan sa piramidom, krasan vidikovac za lijepa i čista vremena, naročito nakon kiše i zimi, za temperaturne inverzije. Slijedeći nam je cilj Lujčekova hiža (bivša kuća Ham-Pokojec) od koje ćemo krenuti iz zaseoka Petrači kružnom turom Petrači – Alpinističko vježbalište – Pokojec – Ričkov krč – Lujčekova hiža – padine Rudskog gobca – Petrači.

Nedjelja: Sastanak u 8:00 sati na južnom ulazu Zagrebačkoga Velesajma. Na licu mjesta vozači će dobiti itinerer rute prijevoza automobilima. Polazak autima do ž.st. Hrašćina-Trgovišće. Pješice obilazak vrh Šijan sa piramidom. Autima od ž.st. Hrašćina-Trgovišče preko Podruta do zaseoka Petrači i onda pješice kružna tura sa ciljem Lujčekova hiža. Povratak u Zagreb u kasnim poslijepodnevnim satima.

2. Predviđeno trajanje efektivnog hoda: sve zajedno laganih 5:00 sati hoda;
3. Zahtjevnost ture: ne zahtjevna hodnja;
4. Oprema: standardna planinarska oprema za boravak u prirodi, boca za vodu s vodom, zaštita od kiše,vjetra,hladnoće i sunca;
5. Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica, osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica;
6. Smještaj: Na trasi hodnje je planinarska kuća Lujčekova hiža koja je otvorena vikendom;
7. Prehrana: hrana iz naprtnjače za jedan dan;
8. Prijevoz: autima po dogovoru;
9. Prijave i informacije: Na članskom sastanku četvrtkom od 20:00 sati ili kod vodiča;
10. Organizator: Planinarsko društvo „Novi Zagreb“;
11. Predstavnik organizatora je vodič: Darko Mihelj, 098/457440;

Napomena: Odazivom na izlet, svaki pojedinac potvrđuje da ispunjava zdravstvene, tjelesne i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj program, da izletu pristupa na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti i s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.

pdf-icon

Preuzmite letak izleta u PDF-u za ispis.