Ivanščica

Planinarski dom Lujčekova hiža (434 m), Pokojec, Ivanščica; http://www.ivanecka-bibliografija.com/planinarske_kuce ; preuzeto: 09.04.2018.

Jednodnevni izlet u nedjelju, 15. travnja 2018. godine

1.Tura: Seljanec – Planinarski dom Lujčekova hiža – Ham – istim putem natrag

Zanimljivosti: Planinarski dom Lujčekova hiža nalazi se na malom travnatom prijevoju zvanom Ričkov krč, između vrhova Hama (679 m) i Rudskoga gupca (595 m). Dom je prije nosio naziv Ham-Pokojec, a sadašnje ime dobio je po nadimku legende zagorskog planinarstva Ljudevita Hercega.

2.Okupljanje sudionika: u 08:30 sati na benzinskoj pumpi Petrola u Brezničkom Humu (odmah nakon silaska sa autoceste A4 Zagreb – Goričan sa desne strane u smjeru Brezničkog Huma)

3.Predviđeno trajanje efektivnog hoda: maksimalno 6:00 sati.

4.Zahtjevnost ture:

K2 – UMJERENO TEŠKO; 5 do 7h hoda

T1 – NE ZAHTJEVNO; hodnja, bez upotrebe ruku i pomagala

5.Oprema: oprema za jednodnevni izlet, a u skladu sa meteorološkom situacijom.

6.Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica, osobna i zdravstvena iskaznica.

7.Smještaj: na trasi ture nalazi se Planinarski dom Lujčekova hiža koji je opskrbljen po dogovoru.

8.Prehrana: hrana i piće po osobnom izboru iz naprtnjače.

9.Prijevoz: osobnim automobilima (sudionici će se međusobno dogovoriti sa vozačima oko individualne podjele troškova cestarine i goriva, cestarina od Zagreba do Brezničkog Huma iznosi 16 kuna).

10.Prijave i informacije: na e-mail Društva ili kod vodiča.

11.Organizator: Planinarsko društvo „Novi Zagreb“

12.Predstavnik organizatora je vodič: Luka Mihelj, 099 3034 535

Napomena: Odazivom na ovaj izlet, svaki sudionik potvrđuje da ispunjava zdravstvene, tjelesne i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj itinerar, da na izletu sudjeluje na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom ponašati, pridržavati plana izleta, te odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti i s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.