Medvednica

Jednodnevni izlet u nedjelju, 3.siječnja 2016.godine.

1. Tura: Šestinski Kraljevec (ulica Potočani) 9:00 – HPD-ov put (staza broj 52) – Sljeme 1032m (odmor po dogovoru sudionika u Buffet-u „Vidikovac-Sljeme“) – Žensko sedlo – Planinarski  dom Grafičar – Omladinska staza – Nadstrešnica „Mlečnica“ – pored Medvedgrada -Šestinski Lagvić-Stazom broj 13 od Ulice Prilaz Kraljičinom zdencu do ulice Somuni, a koja se veže na stazu broj 52 i ulicu Potočani, odnosno našu  današnju polaznu točku.

Okupljanje sudionika: u nedjelju na autobusnom terminalu ZET-a, Britanski trg, a za polazak autobusa ZET-a, broj 102., Britanski trg-Mihaljevac, s polaskom u 8:40, do postaje Potočani 8:59:20 ili prva postaja nakon Šestinske crkve, a sa koje počinje naša tura,

2.Predviđeno trajanje efektivnog hoda:maksimalno 4:45 sati ili 17:00 km,

3.Zahtjevnost ture: K1;T1; Tumačenje u Vijestima broj 25., od 05.veljače 2015.godine,

4.Oprema: oprema za jednodnevni izlet, a u skladu sa meteorološkom situacijom,

5.Obavezni dokumenti: planinarska iskaznica, osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica,

6.Smještaj: na trasi ture u Buffet-u „Vidikovac-Sljeme“  na kojem ćemo se zadržati i možda nam se posreći dobar vidik na Kamniške alpe na sjeverozapadu obzora,

7.Prehrana:hrana po izboru, osobna iz naprtnjače ili u Buffet-u „Vidikovac-Sljeme“,

8.Prijevoz: gradski prijevoz ZET-a, autobusni i tramvajski ili osobni automobili,

Sudionici izleta koji će doći na izlet osobnim automobilima, mogu ih parkirati na parkiralištu obližnje ustanove, a s obzirom da nam je povratak na to isto mjesto.

9.Prijave i informacije: isključivo kod vodiča, jer do 7.1.2016. nema članskog sastanka,

10.Organizator:Planinarsko društvo „Novi Zagreb“;

11.Predstavnik organizatora je vodič: Željko Jurinjak, 091 2505 810,

12.Napomena:Odazivom na ovaj izlet, svaki sudionik potvrđuje da ispunjava zdravstvene, tjelesne i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj itinerar, da na izletu sudjeluje na osobnu odgovornost, te da će se u skladu s planinarskom etikom pridržavati plana izleta, odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta u slučaju nepredviđenih okolnosti i s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.