Medvednica

Pečovje; Snimio: Željko Jurinjak, 21.12.2014.godine

Jednodnevni izlet u nedjelju, 08.svibnja 2016. godine.

1.Tura: Vugrovec Gornji-Planinarski dom nad Vugrovcem-Kučilovina-Mačji kamen-Planinarski dom Lipa-Ročićeva sjenokoša-Planinarska kuća Gorščica-Križni hrast-Vitelnica-Vidovec.

2.Okupljanje sudionika: je na autobusnom terminalu  ZET-a u Dubcu i s polaskom autobusa ZET-a, broj 261(Dubec-Sesvete-Goranec),u 7:45  sati s dolaskom u Gornji Vugrovec 58 u 8:10 sati. Za one koji dolaze iz pravca Novog Zagreba, mogu pristupiti na mjesto okupljanja sudionika tramvajem broj 7, s presjedanjem na tramvaj  broj 4 ili 11 u Maksimiru ili na neki drugi način.

3.Predviđeno trajanje efektivnog hoda:maksimalno oko 5:00 sati ili oko 16:00 km,

4.Zahtjevnost ture: K1;T1; Tumačenje zahtjevnosti pogledajte na www.pdnovizagreb.hr u „Vijestima“ broj 25.,od 05.02.2015.godine,

5.Oprema: oprema za jednodnevni izlet, a u skladu sa meteorološkom situacijom,

6.Obavezni dokumenti:planinarska iskaznica s markicom za 2016.godinu, osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica,

7.Smještaj:na trasi ture ima Planinarski domu Lipa i planinarski dom Gorščica,

8.Prehrana:hrana iz naprtnjače ili na planinarskom domu Lipa,

9.Prijevoz: gradski prijevoz ZET-a, autobusni i tramvajski. Sudionici izleta koji će doći na izlet osobnim automobilima, mogu ih parkirati na parkiralištu kod okretišta tramvaja u Dubravi je se na mjesto vraćamo autobusom ZET-a, broj 208 iz Vidovca.

10.Prijave i informacije: na članskom sastanku četvrtkom od 20:00 sati ili kod vodiča,

11.Organizator:Planinarsko društvo „Novi Zagreb“,

12.Predstavnik organizatora je vodič: Željko Jurinjak, 091 2505 810,

Napomena: Odazivom na ovaj izlet, svaki sudionik potvrđuje da ispunjava zdravstvene, tjelesne i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj itinerar, da na izletu sudjeluje na osobnu odgovornost, da će se ponašati u skladu s planinarskom etikom, da će se pridržavati plana provedbe ovoga izleta, te odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta, a u slučaju nepredviđenih okolnosti i s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.