Medvednica

Jednodnevni izlet u ponedjeljak, 26. prosinca 2016.godine.

Planinsko  sklonište „Podbjelka“

1.Tura: Ponikve (parkiralište), stazom broj 5, stazom broj 1, Kameni svati-vrh (482 m n/m), Planinarska kuća Kameni svati (odmor po dogovoru sudionika) stazom broj1,Nadstrešnica „Podbjelka“, stazom broj 6, stazom broj1, Jambrišakovo vrelo, Ponikve (parkiralište).

Zanimljivosti: Kameni svati su skupina dolomitnih stijena osovljenih na zapadnom rubu Medvednice, neposredno iznad sela Jablanovca. Prema narodnoj predaji, stijene su nastale tako što je majka nekog mladoženje, nezadovoljna budućom snahom, kletvom okamenila svatove. O tome govori i pjesma „Kameni svatovi“ Augusta Šenoe, napisana 1869. godine. Na udaljenosti 5′ od vrha je Planinarska kuća „Kameni svati“ (480 m n/m).

2.Okupljanje sudionika: Ponikve (parkiralište) u 9:30 sati, na kraju Zelene magistrale.

3.Predviđeno trajanje efektivnog hoda:maksimalno 4:00 sati ili oko 10:00 km,

4.Zahtjevnost ture: K1;T1; Tumačenje zahtjevnosti pogledajte na www.pdnovizagreb.hr

u „Vijestima“ broj 25.,od 05.02.2015.godine,

5.Oprema: oprema za jednodnevni izlet, a u skladu sa meteorološkom situacijom,

6.Obavezni dokumenti:planinarska iskaznica, osobna iskaznica, zdravstvena iskaznica,

7.Smještaj:na trasi ture ima planinarska kuća Kameni svati, koja je otvorena od 9:00 do 15:00 sati, a može se kupiti samo kava i čaj,

8.Prehrana:hrana iz naprtnjače,

9.Prijevoz: osobnim automobilima

10.Prijave i informacije: na članskom sastanku četvrtkom od 20:00 sati ili kod vodiča,

11.Organizator:Planinarsko društvo „Novi Zagreb“,

12.Predstavnik organizatora je vodič: Ivan Marinić, 091 2535 471,

Napomena: Odazivom na ovaj izlet, svaki sudionik potvrđuje da ispunjava zdravstvene, tjelesne i tehničke uvjete za sigurno sudjelovanje na istom, da prihvaća ovaj itinerar, da na izletu sudjeluje na osobnu odgovornost, da će se ponašati u skladu s planinarskom etikom, da će se pridržavati plana provedbe ovoga izleta, te odluka i uputa vodiča. Organizator zadržava pravo izmjene programa izleta, a u slučaju nepredviđenih okolnosti i s obzirom na objektivne okolnosti na terenu.