Dojmovi

Samoborsko gorje

Danas smo održali izlet u Samoborsko gorje. Vrijeme je bilo oblačno i hladno, ali su zato vidici bili iznimni tako da smo uživali u prekrasnom pogledu na Medvednicu, Oštrc, Ivanščicu i Donačku goru u Sloveniji. Na izletu nas je bilo osmero.

Medvednica – Hunjka

Danas smo održali izlet na Medvednicu. Vrijeme je bilo pretežno oblačno i prohladno sa nešto sunčanih razdoblja. Na izletu je bilo devet članova Društva plus Renata i Rebeka, a pridružili su nam se i studenti Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Plitvička jezera

Danas smo održali izlet na Plitvička jezera. Vrijeme je bilo sunčano i dosta toplo za ovaj dio godine, ali zato idealno za obilazak jednog od naših najljepših nacionalnih parkova. Obilazak smo započeli na Sjevernom ulazu, a uspjeli smo obići sve slapove i sva jezera u nacionalnom parku. Najviše nas se dojmio Veliki slap i Veliki Prštavac. Posjećenost je bila iznimna, a ovaj izlet je za svaku preporuku. Naravno nije izostala niti vožnja brodom preko jezera Kozjak, a na kraju smo se vratili panoramskim vlakićem uz jezera. Na izletu nas je bilo sedamnaestero plus maltezer Ben.

Tradicionalna kestenijada u Žumberku

Danas smo održali našu tradicionalnu kestenijadu u Žumberku. Na južnom parkiralištu Zagrebačkog Velesajma okupilo se nas trideset dvoje.

Medvednica

Danas su seniori održali izlet na Medvednicu. Bilo je sunčano i dosta toplo, idealno za boravak u prirodi. Uživali smo u prekrasnom vremenu i druženju. Na izletu nas je bilo šestero, a za našu sigurnost se brinuo Bono.

Pohorje – Rogla

Danas smo održali izlet na Pohorje. Posjetili smo prekrasnu Roglu i Lovrenška jezera. Vrijeme je bilo hladno i vjetrovito. U prvom dijelu dana je bilo sunčano tako da smo po dolasku na Roglu uživali u prekrasnom vidiku na Julijske Alpe i Triglav, a kasnije je bilo dosta oblačnije, no to nas nije onemogućilo da nakratko vidimo i Kamniško – Savinjske Alpe te Karavanke. Na izletu nas je bilo četrnaestero.