Redovita sjednica Skupštine Planinarskog društva „Novi Zagreb“

Redovita sjednica skupštine Društva je održana 18. prosinca 2014. godine, po predloženom dnevnom redu (vijest broj 21. od 04.12.2014.godine) u ozračju srdačnosti, uljuđenosti i ugodnom druženju nakon službenog dijela sjednice, gdje je od najvažnijeg usvojen Plan rada Društva za 2015. godinu, koji na bitno novi način jasno obrazlaže rad i djelovanje Društva, kao jedinog planinarskog društva na području južnog Zagreba, s naglaskom na izletima u više podudarnih skupina po tjelesnoj spremi i sklonostima. Od ukupno 49 članica i članova Društva s pravom glasa, sjednici je pribivalo 32 člana i članice.

Usvojen je novi Statut Društva gdje je posebno naglašeno nužnost donošenja Statuta usklađenog sa Zakonom o udrugama, objavljenog u “Narodnim novinama” broj 74. od 18.06.2014. godine, koji je stupio na snagu 01.10.2014. godine, s rokom prilagodbe akata udruga do 01.10. 2015. godine. Njegove odredbe zahtijevaju efikasnije i pravno urednije funkcioniranje Društva, odnosno općenito udruga.

Uručene su zahvalnice, priznanja i odličja zaslužnima:

  1. Željku Jurinjak-u se uručio „Brončani znak Hrvatskog planinarskog saveza“, s kojim ga je odlikovao Hrvatski planinarski savez,
  2. Uručilo se “PRIZNANJE” Auto školi „Siget, za razvitak planinarstva, koje je dodijelio Izvršni odbor Društva, a koje će preuzeo gospodin Jure Tadić, kao djelatnik AŠ “Siget”.
  3. Juri Tadić-u, djelatniku AŠ “Siget” je uručena “ZAHVALNICA”, koju mu je dodijelio Izvršni odbor Društva, za veliku potporu, razumijevanje, susretljivost i suradnju kod organizacije članskih sastanaka Društva u prostoru predavaonice AK “Siget”.
  4. Željku Jurinjak-u je uručena “ZAHVALNICA”, koju mu je dodijelio Izvršni odbor Društva, za organizaciju i vođenje izleta u 2014.godini.

S obzirom da iduće godine slavimo (utemeljeno 17. prosinca 1980.) tridesetpetu godišnjicu rada Društva, slijedeća sjednica skupštine će biti u još svečanijem ozračju.

Fotogalerija: