Hrvatsko zagorje, Strahinjščica

Tura: Krapina (Crkva Svetog Nikole), Krapinsko Strahinje, Podgore, Jelenska pećine,Planinarska kuća na Strahinjščici (618 m n/m), pauza po želji sudionika, Djed, Sušec, odnosno vrh Strahinjščice (846 m n/m), (pauza i povratak) Planinarska kuća na Strahinjščici (618 m n/m), pauza po želji sudionika, Radobojsko Strahinje, Krapina (Crkva Svetog Nikole).

Opis izleta: Danas se je u skladu s Planom izleta Društva i Itinerarom broj 68 od 24.10.2016.godine okupilo  nas šestero na  sjevernom parkirališta „MSU“, i od kuda smo se uputili osobnim automobilima prema Krapini, gdje smo parkirali osobne automobile u blizini Crkve Svetog Nikole i od kuda je započela naša današnja jesenaka uživancija.

Cilj izleta: boravak u planini i uživanje u prekrasnom jesenjem danu i svježem zraku, susret s ostalim ljubiteljima prirode i planinarenja, u iznimno dobrom raspoloženju svih sudionika. Korisno proveden dan, po svim elementima.

Meteorološki uvjeti: sunčano s malim vjetrom na istaknutim pozicijama hrpta Strahinjščiće, pravi jesenji dan, a uvjeti za planinarenje odlični,

Skupina: kondicijski heterogena, ali se je tijekom ture prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika. Koherentnost skupine postignuta,

Boravak u planinarskim objektima: na trasi ture je Planinarska kuća na Strahinjščici, koji je bila otvorena, odnosno radi samo vikendom od travnja do listopada, u kojoj smo zatekli ljubaznog dežurnog člana Društva, te skupine planinara i  brdskih biciklista.

N.B.

Na stazi u blizini same planinarske  kuće dolazimo do križa, gdje se danas, a s obzirom da je prekosutra dan Svih Svetih  prisjećamo svih članica i članova Društva, koji više nisu među nama. S posebnim poštovanjem prisjećamo se svih poginulih, smrtno stradalih i preminulih hrvatskih branitelja, koji su u Domovinskom ratu dali svoje živote i zdravlje za slobodu Republike Hrvatske, te u znak prije izrečenog zapalismo svijeću i posvetismo im ovaj današnji izlet na Strahinjčicu.

Sudionici Izleta: Željko, Ankica, Željka, Jasminka, Luka  i Jure

Efektivnog hoda 4:30 sata.

Pređeno: 14,5 km.

Provedeno ukupno na turi: 7:00 sati.

Odmaranje:oko 2:30 sati,

Vodič:Željko Jurinjak;

Fotografije: Željko Jurinjak