Medvednica

Pohod na Kamene svate

Tura: Podsused(centar)-Stari grad Susedgrad-Jagodišće-Srednjak– Ivanščak-Planinarska kuća Kameni svati (480)-Podbjelka-Lešćina-Grajfova kopanja-Njemački put-Pongračeva lugarnica-Planinarski dom Risnjak-Mikulići (Talani)

Danas je u skladu s dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na ZET-ovom terminalu u Črnomercu,s polaskom u 8:00 sati autobusom ZET-a, broj 123 (Črnomerec-Podsused centar-Podsusedsko Dolje),

Mjesto okupljanja sudionika pohoda je bilo pored Starog grada Susedgrad, od kuda je krenula pohodna povorka prema cilju, a to je  Planinarska kuća Kameni svati (480), gdje se oko 11:30 sati okupilo oko 200-tinjak sudionika.

Sudjelovanjem na ovome pohodu bila nam je namjera kako bi prvenstveno podržali ovu akciju u organizaciji Planinarskog društva „Susedgrad“ , kao i drugih Društava koliko smo u mogućnosti, odnosno s obzirom na naše raspoložive organizacijske i vodičke kapacitete.

Meteorološki (oblačno u tijeku dopodneva ali bez kiše, kasnije djelomično sunčano, ugodno za hodnju, te svježije ) uvjeti za planinarenje dobri.

Skupina kondicijski homogena i s željom da se i ovaj izlet iskoristi za što više hodanja i boravka u prirodi, i s obzirom da slijedeći vikend Južni Velebit u planu, pa da se nove cipele nogama prilagode.

Povratak, odnosno završetak ture je bio  u poslije podnevnim satima na Mikulićima, odnosno na početnoj postaji autobusa  broj 127 u 17:00 sati.

Sudionici:Želko, Gordan i Jure.

Efektivnog hoda oko 6:00 sati. „Danas  penješ sutra stenješ“

Pređeno 22,5 km. Provedeno ukupno na turi 8:00 sati.

Ukupno šest odmaranja  ili 120 minuta.

Vodič: Željko Jurinjak; Fotografije: Željko Jurinjak,