Medvednica

Tura: Šestinski Kraljevec (ulica Potočani) – HPD-ov put (staza broj 52) – Žensko sedlo – Planinarski  dom Grafičar – Omladinska staza – Nadstrešnica „Mlečnica“ – Medvedgrad – Šestinski Lagvić – Stazom broj 13 od Ulice Prilaz Kraljičinom zdencu do ulice Somuni, a koja se veže na stazu broj 52 i ulicu Potočani, odnosno našu  današnju polaznu točku.

Danas je u skladu s dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet,okupljanjem sudionika  na  Britanskom  trgu, autobusna postaja  ZET-a, broj 102., Britanski trg-Mihaljevac, s polaskom  u 8:40 i vožnjom do prve postaje nakon postaje Šestine i od kuda smo  započeli  današnju hodnju po stazi Broj 52 ili poznatu po nazivu HPD-ov put, jer su je prije Drugog svjetskog rata koristili članovi Hrvatskog planinarskog društva za uspon na vrh Medvednice. Nakon silnih padalina bili smo sretni što danas nismo morali rabiti zaštitna sredstva protiv kiše. Staza što se tiče vodo ocjeditosti odlična, odnosno jako dobro odabrana od vodiča, tako da nam i gležnjaci nisu bili potrebni. I tako smo s noge na nogu i pomalo branjem kestenja za tri sata stigli do Planinarskog doma Grafičar, gdje smo „zasjeli“ i potom se uputili prema našoj današnjoj polazišnoj točci.

Meteorološki ( malo oblačno  ali bez kiše, kasnije i djelomično sunčano, ugodno za hodnju ) uvjeti za planinarenje dobri, ma bitno je da nije bilo „jednoga dana kiša je padala dva dana.“

Skupina kondicijski različita, ali s visokim stupnjem međusobne solidarnosti i s željom da se i ovaj izlet iskoristi za što više boravljenja u prirodi i druženju.

Povratak, odnosno završetak izleta i ovoga ugodnog druženja bio je već u15:00 sati.

Sudionici izleta: Želko, Jasminka, Ana, Vesna, Srnka, Željko, Gordan i Jure,

Efektivnog hoda oko 4:30 sati.

Pređeno 14,5 km. Provedeno ukupno na turi 5:45 sati.

Odmaranja po želji sudionika  ili 75 minuta.

Vodič: Željko Jurinjak; Fotografije: Željko Jurinjak,