Medvednica

1. Tura: Šestinski Kraljevec (ulica Potočani) 9:00 – HPD-ov put (staza broj 52) – Sljeme (1032m) 12:30 (odmor po dogovoru sudionika u Buffet-u „Vidikovac-Sljeme“) 13:30 – Žensko sedlo – Planinarski  dom Grafičar – Omladinska staza – Nadstrešnica „Mlečnica“- stazo broj 1- Kraljičin Zdenac 14:50- Šestinski Lagvić – Stazom broj 13 od Ulice Prilaz Kraljičinom zdencu 1, do ulice Somuni, a koja se veže na stazu broj 52 i ulicu Potočani, odnosno našu  današnju polaznu točku 15:50.

Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 22 i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika na autobusnom terminalu ZET-a Britanski trg, pa dalje u 8:40 autobusom broj 102, Britanski trg -Mihaljevac , odnosno do postaje „Potočani“, gdje je započela naša današnja tura.

Meteorološki (snježno, s obzirom da je neprestano padao snijeg od jučer i koji je nastavio padati cijeli današnji dan, tako da ga je bilo cijelom trasom hodnje u visini oko 20cm, te je usporavao hodnju, bez vjetra, zimski ugođaj) uvjeti za planinarenje dobri. Skupina kondicijski homogena. Boravak u Buffet-u „Vidikovac-Sljeme“ bio je jako ugodan i ljubazno osoblje, a koji se nalazi na samom vrhu Medvednice.

Sudionici izleta: Želko, Nera, Srnka, Sara, Željko i Jure.

Efektivnog hoda 5:50 sata. Pređeno 14,00 km. Provedeno ukupno na turi 6:50 sati.

Odmor 60 minuta.

Vodič: Željko Jurinjak Fotografije: Željko Jurinjak, Srnka Landher