Medvednica

Tura: Mikulići (Talani) 9:05 – Planinarski dom Risnjak – Planinarski dom Grafičar – Žensko sedlo – HPD-ov put (staza broj 52) – Šestinski Kraljevec (ulica Potočani) 15:15.

Opis izleta: Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 33  i dogovorom na članskom sastanku održan je predmetni izlet, okupljanjem sudionika na autobusnom terminalu ZET-a Črnomerec, za autobus broj 127, Črnomerec-Mikulići (Talani), s polaskom u  8:50, a dolaskom u Mikuliće u 9:05 sati i dalje hodnjom opisanoj u turi.

Cilj izleta: boravak na svježem zraku i planinarsko druženje, bez obzira na relativno lošu vremensku prognozu i loše vidike.

Meteorološki uvjeti: pretežito oblačno, s vjetrom na pojedinim dijelovima trase, na rubu padanja kiše poslije 14:30 sati, uvjeti za planinarenje  dobri, blatnjave staze su malo otežavale hod na pojedinim dijelovima trase, a u vršnom dijelu Medvednice  su djelomično staze pod snijegom.

Skupina: kondicijski i iskustveno heterogena, ali se je tijekom hodnje prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika. Koherentnost skupine, odnosno sudionika postignuta.

Boravak u planinarskom objektu: na planinarskom  domu Risnjak i Grafičar relativno slabija posjećenost, a što je možda razlog lošijih  meteoroloških uvjeta.

Sudionici izleta:Želko,Nera,Jasminka, Srnka,Gordan i Jure.

Efektivnog hoda: oko 4:45 sati. Pređeno 15,40 km. Provedeno ukupno na turi 6:15 sati,

odmaranja 90 minuta.

Vodič:Željko Jurinjak,

Fotografije: Željko Jurinjak, Srnka Landher