Medvednica – Lipa

Tura: Čučerje – Planinarska staza br. 30 – Lovački dom Vepar – Planinarska staza br. 1 – Planinarski dom „Lipa – Rog“ – Planinarska staza br. 1 – Planinarska staza br. 28 – Čučerje

Opis izleta: Danas smo održali izlet na Medvednicu. Vrijeme je bilo sunčano, dosta sparno te samim time nešto zahtjevnije za planinarenje. Uspješno smo se popeli na Lipu – Rog sa koje smo uživali u prekrasnim pogledima na Zagreb, Sljeme, Ivanščicu, Strahinjščicu i Donačku goru u Sloveniji. Na izletu nas je bilo trinaestero.

U 08:30 sati smo se okupili na parkiralištu autobusnog terminala u Dubravi te smo dalje automobilima nastavili do crkve Pohoda Blažene Djevice Marije u Čučerju. Uspon smo započeli u 09:00 sati po Planinarskoj stazi br. 30 koja je mjestimice dosta zapuštena i slabije posjećena.

Na Planinarski dom „Lipa – Rog“ stižemo za 2:25 sati hoda. Na domu nije bilo previše planinara, tako da smo se bez problema smjestili i uživali u okrijepi i zasluženom odmoru. Nakon pauze za ručak, popeli smo se na razglednu piramidu i uživali u prekrasnim panoramskim vidicima.

Za silazak smo koristili Planinarsku stazu br. 28 te smo se preko Sruka spustili natrag do parkiranih automobila u Čučerju. Trebalo nam je 1:50 sati hoda.

Sudionici izleta: Ana, Željka, Dragica, Ankica, Ljerka, Melita, Ana, Marijana, Ljiljana, Andrea, Biljana, Martina i Luka.

Efektivnog hoda: 4:15 sati.

Provedeno ukupno na turi: 5:15 sati.

Odmaranje: 60 minuta.

Vodič: Luka Mihelj

Fotografije: Luka Mihelj