Samoborsko gorje

Tura: Šoićeva kuća 9:00, Mali Lipovec (okretište autobusa), uz potok Kloločevec, Raspelo-Stražnik-Velika vrata-Planinarski dom Žitnica11:40(pauza)13:00,Katin krč, Šoićeva kuća 14:30.

Opis izleta: Danas  je u skladu s Planom izleta Društva, itinerarom broj 71 od 14.11.2016.godine i dogovorom na članskom sastanku održan predmetni izlet, okupljanjem sudionika kod Šoićeve kuće, gdje se je okupilo 7 sudionika i dalje planinarski s tim da smo izostavili Lipovac grad, a zbog raskvašenog i klizavog terena.

Cilj izleta: Otići svake nedjelje u prirodu i prošetati nekoliko sati i što nam polazi za rukom i jedno smo od rijetkih Društava koje ima planiran i najavljen izlet za svaki vikend kroz godinu.

Meteorološki uvjeti: pretežito oblačno, ali bez kiše, uvjeti za planinarenje dobri, ako zanemarimo raskvašenost i klizavost staze.

Skupina: kondicijski i iskustveno heterogena, ali se je tijekom hodanja prilagođavala dinamika hoda i usklađivala s mogućnostima pojedinih sudionika. Koherentnost skupine postignuta.

Boravak u planinarskim objektima: na planinarskom  domu Žitnica uobičajeno  povećana frekvencija posjetitelja, odnosno razonodičara/hobista svih vrsta, tako da se je tražilo mjesto više.

N.B.Posebno nas raduje kao (jedno od 56 planinarskih društva u gradu Zagrebu) Društvo u cjelini, a koje osnovano 17.12.1980. godine, kao 31 društvo u Zagrebu i 101 u Hrvatskoj, a kojih je sada 294 u Lijepoj Našoj,  što na našim izletima nastojimo zadržati onaj izvorni odnos prema planinama i planinarenju, ma što to značilo.

Sudionici izleta: Želko,Nera,Jasminka, Srnka, Ante, Željko  i Jure.

Efektivnog hoda. 4:10 sati.

Pređeno: 11,00 km.

 Provedeno ukupno na turi: 5:30 sati.

Odmaranje: 1:20 sati,

Vodič: Željko Jurinjak;

Fotografije: Željko Jurinjak