Team building ili izgradnja kolektiva

Tim building……

Danas se je nas šesnaestero u skladu sa planom druženja okupilo na Gračanskom Dolju, a  s ciljem da se ponovo sastanemo u oko 12:00 sati na Snježnoj kraljici. Pristup do cilja je bio prepušten na volju svakoj članici i članu tima po osobnom izboru, tako da se je nas desetero odlučilo za planinarski način  „osvajanja“ cilja, i tako smo u 9:35 krenuli  iz Gračanskog  Dolja, planinarskom  stazom broj 17 koja nas je povezala sa planinarskom stazom broj 14 (Leustekov put ili Stepinčev romarski put ili Marijanski hodočasnički put) kojom smo prošli pored Sokolovog vrela- preko Činovnička livade- pored Kapelica Majke Božje Sljemenske Kraljice Hrvata , pored bivše Restauracije„1001“  i stigli do Snježne kraljice, mjesta našeg okupljanja, gdje se nastavilo s ugodim druženjem do 14:50 sati, a Željko i ja smo nakon kratkog predaha nastavili  prema Planinarskoj kući Hunjka, pa pored Danjke u Markuševac gdje smo stigli u 15:05.sati, a ostali su se spustili od Snježne kraljice, preko Činovničke livade, Leustekovim putem, te stazom broj 17 do Gračanskog Dolja, gdje se je stiglo u 16:30 sati.

Meteorološki ( sunčano, ugodno za planinarenje i boravak u prirodi ) uvjeti za planinarenje odlični, a oko nas boje jesenje.

Skupina kondicijski različita, ali s visokim stupnjem međusobne solidarnosti, i motivacije i svi skupa sa velikom  željom da se i ovaj izlet iskoristi za druženje i  boravak na svježem zraku.

Planinarska staza broj 14, poznata još pod imenom Leustekova staza prema Albinu Leusteku. Albin Leustek (1890-1947) bio je zagrebački šumar koji je dao veliki doprinos uređenju Medvednice i koji je i put trasirao i tako izletnicima omogućio lakši i ugodniji pristup na Sljeme, odnosno Medvednicu.

Turistički apartmani Snježna kraljica, smješteni su na vršnom dijelu Sljemena uz centralnu planinarsku stazu koja vodi do Kapelice sljemenske Kraljice Hrvata i sljemenskih skijališta.
Nadamo se da će biti i u buduće ovakvih zajedničkih izleta, pohoda i druženja.

Sudionici izleta: Željko, Jasminka, Marija, Daniel, Tea, Vladimir, Dean, Goran K., Goran B., Boris, Tomislav, Krunoslav R., Krunoslav Ž., Ivan, , Mario i Jure,

Efektivnog hoda oko 4:30 sati.

Pređeno 14,5 km. Provedeno ukupno na druženju 7:30 sati.

Vodič: Željko Jurinjak  i Jure Bušljeta; Fotografije: Željko Jurinjak